Jump to content
Dataton Forum
Miro

WATCHOUT 6.1.4

Recommended Posts

WATCHOUT 6.1.4 has been released and you can download it here: http://www.dataton.com/downloads/watchout


 


Release notes:


 


Dataton WATCHOUT® version 6.1.4


 


Resolved issues


  • Fixed error in WAV file playback that was introduced in version 6.1.3. It occurred only when playing the audio repeatedly, either by using looping, or by using control cues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you still have problems with clicking/popping sounds then it's probably not a bug in WATCHOUT but an interference problem between the GPU and sound device on the PCIe bus. 

 

This issue occurs on relatively new computers (including WATCHMAX) with Intel C612 or X99 chipsets. This interference comes when the GPU changes it's clock frequency. This occurs more often with AMD hardware than with NVIDIA cards. The problem is not limited to WATCHOUT and can be triggered in any application as soon as audio and video are played simultaneously.

 

The solution to this problem is to force the PCIe link speed for the GPU. We will be testing this fix and include it in WATCHOUT 6.1.5 if it works well. Until then you need to set it manually.

 

  1. Run regedit
  2. Navigate to: 
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318\0000
  3. Create a DWORD (32-bit) Value named “ForcePcieLinkSpeed” and set the value to 3
  4. Reboot
If you by any chance have a 0001, 0002 or 0003 folder in the 4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 folder then repeat step 3 in all these folders.
 
Best Regards,
 
Miro

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been facing this issue recently, and to be honest I didn't know the source of it. So luckily its software issue. 

 

Since we are into the topic of WO updates, What is the proper way to update WO version. Is it be uninstalling then installing or simply installing the newer version? Sorry if its not the place to post this. Thanks in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, it shouldn't really matter but I would recommend to uninstall the old version and then install the new version on the production computer. Then you can push the new version to the display servers when you go online. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When a HAP is dropping frames it's usually when the power plan is not set to "High performance". The "Balanced" power plan that is default in windows is clocking down the PCI bus causing the HAP to stutter. However the timeline shouldn't stop. Do you have something else on the timeline simultaneous as the HAP?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...